Úvod » Zprávy z HE

ODBORNÝ VÝKLAD PRAVIDEL

publikováno 20.03.2020

ODBORNÝ VÝKLAD PRAVIDEL

Seznam otázek; odpovědi viz níže.

1.  Ústroj dle pravidla, řádná ústroj podle směrnic hasičských soutěžích? V minulosti platilo pravidlo účasti 3 zástupců v dresu soutěžního družstva.
 
2.   Soutěžící se zůčastní nástupu v dresu, krátkých kalhotách a sportovní obuvi v dresu, dlouhých kalhotách a sandálích? Došlo k porušení pravidel? 

3. Má přidělený delegát (zástupce HSKH) v předaných pravomocích možnost dávat návrh na odebrání získaných bodů. 

4. Kdo může v souladu s pravidli postich soutěžního družstva provést. 
 
5. Správce webových stránek na základě návrhu delegáta odebere soutěžnímu družstvu získané body bez souhlasu řídícího orgánu soutěže (výboru HSKH). 
 
6. Platnost tohoto postupu. Řeší součastná upřestněná pravidla problematické znění předcházejících částí pravidel? 
 
Tel:722905861 
Email:  sdh.tover@seznam.cz  

 

ODPOVĚDI:

Řádná ustroj dle směrnic hasičských soutěží. Směrnice žádné pravidlo řešící výstroj na nástupech a vyhodnocení neobsahují. Jediná možnost je ústroj jako při plnění disciplín požárního sportu což toto pravidlo neobsahuje. Tak též chybí požadavek jako v minulém období na účast tří zástupců v dresu soutěžního družstva. Z důvodu že tato problematika v pravidlech jasně specifikovaná není, možná účast v krátkých kalhotách nebo letní obuvi není v žádném případě porušením výkladu pravidel. 
Delegát soutěže je jmenovaným zástupcem řídícího orgánů soutěže. Delegát je pověřen kompetencemi a povinnostmi. Dohlíží na průběh a zjištěné skutečnosti uvede v zápise, který pak slouží k případnému projednání řídícím výborem soutěže. Delegát nemá žádnou pravomoc k navrhování případných postihů soutěžních družstvech.  
 
Správce webových stránek a kdokoli jiný nemůže v žádném případě svévolně vlastním uvážením odebrat body jakémukoliv družstvu bez podnětu od řídícího orgánů soutěže. Není možné aby si jednotlivci přebírali pravomoce které ji dle pravidel nepřísluší. 
 
Na základě těchto skutečností je zcela jasné že když vedení soutěže nikomu body neodebralo nemohlo je později ani nikomu vracet, ale pouze potvrdit skutečný stav bodování. 
   
Současná verze upřesněných pravidel veškeré problematické části řeší a upřesňuje 
 
  
S pozdravem velitel SDH Dolní Libina a ZVJO Libina Kučera Jan mladší – rozhodčí 
                                                                                         Kučera Jan starší – rozhodčí 
 Vypracováno na základě požadavku nestranného posouzení výkladu pravidel HE  2019/1 (Hlavinka) a odpovědi na otázky sporného výkladu v souladu s platnými předpisy. Pro vedení Bio-mac  HE. 
 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace