Úvod » Zprávy z HE

Zasedání HSKH s pořadateli na rok 2017

publikováno 14.12.2016

„Výbor Hasičského sportovního klubu Haná“

 

Zasedání Výboru HSKH, sponzorů HE, žadatelů o uspořádání závodu HE v roce 2017 a družstev s hlasovacím právem…

 

Kdy : 12.12.2016  v 18.00

Kde : Toveř – hospoda za kulturním domem

Program :

  1. Zahájení a přivítání hostů
  2. Zhodnocení ročníku HE v roce 2016
  3. Rozhodnutí HSKH ( změny v pravidlech )
  4. Představení žadatelů o pořádání závodu HE v roce 2017
  5. Volba žadatelů a sestavení termínového kalendáře na ročník 2017
  6. Diskuze
  7. Závěr

Zápis :

Zasedání se zúčastnili :

Za výbor HSKH - p. V. Brodacký,  p. P. Hlavinka, generální sponzor p. Z.Černý

Za SDH celkem 18 zástupců                                 

 

1).    Zahájení  

Předseda „Hasičského sportovního klubu Haná“ p. V. Brodacký zahájil zasedání a přivítal všechny zúčastněné. Mimo jiné i generálního sponzora  p. Z. Černého z firmy Biomac.

2).   Zhodnocení ročníku 2016  

 a)     p. Brobacký zhodnotil uplynulí ročník HE bez větších výhrad, poděkoval všem pořadatelům za snahu uspořádat kvalitní podmínky pro soutěž. Samozřejmě , ale nějaké chyby se přece jen našly…       Podle p. Hlavinky byly sice drobné ,ale bylo jich dost. :   Chyby rozhodčích, chyby na technice ( terče ), chování a neustrojenost na nástupech, nezasílání výsledků na web HE.

b)    p. Brodacký seznámil zasedání s přijmi, výdaji a stavu pokladny ke dni 12.12.2016. Veškeré vyúčtování a nahlédnutí do peněžního deníku je k dispozici u p. Brodackého.

3).   Rozhodnutí HSKH ( změny v pravidlech ) 

 P. Brodacký předal slovo svému zástupci po sportovní stránce p. Hlavinkovy , který přednesl vyjádření výboru HSKH.

„Výbor Hasičského sportovního klubu Haná, se rozhodl udělat zásadní změny. Ta hlavní je ta, že byla zrušena rada HE, z důvodu toho, že za dobu trvání Hanácké extraligy nebyla schopna pracovat a rozhodovat tak, aby se úroveň HE někam pohnula. Výkonným orgánem HE se tedy stává pouze výbor HSKH dle stanov HE, který vyhlašuje seriál závodů zařazené do Hanácké extraligy na daný ročník, vydává pravidla pro daný ročník a vysílá delegáty na dané soutěže. Řešení vyskytlých problémů přímo na soutěži je v kompetenci pouze hlavního rozhodčího. Proto apelujeme na Vás, pořadatele, aby jste si na své soutěže pozvaly takové rozhodčí, kteří znají pravidla !!!  a jsou nekompromisní v jejich dodržování a rozhodování. Členové soutěžních družstev či SDH mohou po celí rok zasílat připomínky , návrhy ke změnám nejen v pravidlech HE na uvedený e-mail ( v pravidlech ) , které výbor HSKH vyhodnotí a popřípadě zanese do pravidel na příští ročník.

Pro to, aby se zvýšila úroveň HE jsme rozhodli o snížení počtu závodů v seriálu HE na 10 soutěží, tak jak tomu bylo při zakládání tohoto seriálu. Neznamená to, že chceme někoho vyhazovat či se někoho stranit. Jde pouze o logické usnesení.                           a)     soutěžní družstva chtějí objíždět více ligových klání „ HE, VCP, TFC a soutěží stále přibývalo a začínaly se termínově krýt.                                                                b)     chceme vyvinout tlak na pořadatele a pozvednout tak kvalitu soutěží.      Ikdyž dnes některá soutěž nebude schválena a zanesena do kalendáře HE budeme rádi když se o nominaci pokusíte i v dalších ročnících a vyvinete tak tlak na ostatní pořadatele. Můžu vám říct ze své zkušenosti, že každý rok bude některá soutěž pasována za špatnou a právě vy můžete být tou adekvátní náhradou…. Tuhle změnu děláme hlavně pro vás, pro soutěžní družstva !!! , které na nás „HE“ tlačíte o zlepšení úrovně závodů. Proto věříme , že touhle natavenou cestou by se nám to společně mohlo podařit. Neříkám to tady poprvé...ale řeknu to zase. Vy soutěžní družstva na nás (výbor HSKH) tlačíte, aby se zlepšila úroveň soutěží ...Ale tohle je hlavně ve vašich rukou , POŘADATELŮ.

 Další se změn v pravidlech je ta, že ženská družstva se nemusí zúčastnit zahajovacího nástupu, ale musí mít do zahájení soutěže zaplaceno startovné. Proč musí mít zaplaceno startovné do zahájení soutěže ? Při počtu pořadatelů si většina sborů nemůže dovolit, aby pokladník seděl půl dne u stolku v registraci a čekal až někdo přijde uhradit startovné. Nevidím problém , aby startovné za ženy zaplatili jejich mužští kolegové či kamarádi.

Dále apelujeme na dodržování počtu a  ústroje !!!  na slavnostních nástupech. Také nově specifikováno v pravidlech.

Pořadatelský  poplatek se zvyšuje na 1500,-kč. Chtěli jsme se vydat jiným modelem výběru poplatku, takovým jako mají u VCP ( odvod 50 kč za každé zúčastněné družstvo na soutěži ) ale to by jsme upletli bič na pořadatele, kteří dělají společnou soutěž HE +VCP tak jsme od toho ustoupili.

Ještě jsme dali do pravidel možnost zkrácení doby přípravy na základně dle rozhodnutí hlavního rozhodčího na min. 3 minuty.

To by bylo k tomuto tématu ode mě vše….“

4).   Představení žadatelů o pořádání závodu HE v roce 2017

Žadost pro uspořádání závodu v seriálu Hanácké extraligy 2017 podalo 12 sdružení :  sdh Loučany,  sdh Chvalkovice,  sdh Haňovice, sdh Odrlice , sdh Břevenec, sdh Olešnice, sdh Šumvald, sdh Dětkovice, sdh Hlubočky, sdh Plinkout, sdh Pavlov-výběr, HSKH + OSH Olomouc

5.   Volba žadatelů a sestavení termínového kalendáře na ročník 2017

Zástupci sborů na základě zapsání do prezenční listiny dostali hlasovací lístek s těmito 12-ti závody, kde podle svého uvážení zaškrtli 10 soutěží.                     

Po sečtení hlasů , dopadlo hlasování takto :

11 hlasů –   Loučany

                   Břevenec

                   Olešnice

                   Pavlov- výběr

                   Plinkout

10 hlasů –   Dětkovice

                   Chvalkovice

                   Hlubočky

  9 hlasů -  Haňovice

  7 hlasů -  Šumvald

---------------------------------------------------

  4 hlasy -  Lokomotiva Olomouc

  3 hlasy -  Odrlice

Kalendář závodů a termíny závodů budou vyvěšeny na web. stránkách HE www.hanackaextraliga.cz

 

6.   Diskuze

p. Brodacký vyjádřil zklamání o nezařazení závodu na lokomotivě Olomouc do seriálu HE, který sloužil ke spolupráci a udržování dobrých vstahů s OSH Olomouc a navrhl, že by se tenhle závod společnými silami mohl i přes to uspořádat, jako pohárová soutěž ( mimo bodování HE ), pokud by každý sbor co pořádá HE, dodal alespoň jednoho člena pro uspořádání tohoto závodu. Bohužel většina družstev s tímto návrhem nesouhlasila.

Dále poděkoval sdh Dětkovice za uspořádání závěrečného vyhodnocení Hanácké extraligy 2016..Veřejně poděkoval i p. Hlavinkovy, za jeho práci kolem celého ročníku HE a i při organizaci závěrečného vyhodnocení Hanácké extraligy.

p. Brodacký přítomným sdělil, že by chtěl svou činnost u Hanácké extraligy v příštím roce ukončit a rozloučit se tím, že uspořádá závěrečné vyhodnocení HE v Toveři…

 

Jiný příspěvek do diskuze nebyl…

 

7.   Závěr

 p. Brodacký poděkoval všem za účast, popřál jim mnoho úspěchů v pořadatelské činností i ve sportovní činnosti. Popřál všem příjemné prožití vánočních svátků a schůzi ukončil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

                                            

 

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace